مصرف آب خود را روزانه افزايش دهيد (حدود يک ليتر روزانه) تا به حد 2/5 تا 3 ليتر در روز برسد. مادران شيرده در ساعاتي از روز در زمان شيردهي احساس تشنگي بيش‌تري دارند، چون آب مصرفي آن‌ها وارد شير مي‌شود.


البته مصرف بيش از اندازه آب هم ميزان شير را کاهش مي‌دهد. ميزان کالري مصرفي خود را به حد 2500 کالري در روز برسانيد و اگر تصميم به ادامه شيردهي در سه ماهه آينده داريد، آن را به 2800 کالري در روز برسانيد. آگاه باشيد که کالري مورد نظر فقط از موارد شيرين تأمين نگردد، بلکه تغذيه متعادل بايد ترکيبي از پروتئين‌ها، کربوهيدرات‌ها و چربي‌ها باشد. ميزان کالري مورد مصرف خود را به 5 وعده غذايي تبديل کنيد؛ يعني صبحانه، نهار، عصرانه، شام و وعده آخر شب.


هر وعده غير اصلي زماني است مناسب براي خوردن لبنيات کم چرب، آب و يک قطعه ميوه. چون توليد شير شما بايد به صورت مداوم باشد؛ بنابراين نياز‌هاي کالريک شما نيز بايد منظم باشد. 

چه موادي مصرف نشود 
نيکوتين: از مصرف سيگار اجتناب کنيد؛ اما اگر اجتناب آن برايتان غير ممکن است، حداقل فاصله يک ساعت بين مصرف آن و شيردهي قرار دهيد. 
از مصرف الکل خودداري کنيد. پس از مصرف، الکل ظرف يک ساعت وارد شير مي‌شود و اگر مصرف آن زياد باشد، باعث توقف رشد شيرخوار خواهد شد. 
بدون مشاوره پزشک خود هرگز دارو مصرف نکنيد. مصرف بعضي از آنتي‌بيوتيک‌ها مانند داروهاي سولفا، مسهل‌هاي شيميايي و همه داروهايي که ترکيب يد دارند، در دوران شيردهي ممنوع است. 
آلوده‌کنندهاي محيط مانند ه‌کش‌ها به‌راحتي از شير عبور مي‌کنند.
هميشه از چربي‌هاي غير اشباع استفاده کنيد. روغن آفتابگردان، ذرت و روغن زيتون براي دستگاه عصبي مرکزي شيرخوار ضروري است. 

چه چيزهايي بايد به تغذيه افزود 
اسيد فوليک براي ن حامله ضروري است و بسياري از مطالعات توصيه مي‌کنند که مصرف آن را در دوران شيردهي تداوم دهيد؛ اما بسياري از غذاهاي موجود حاوي مقاديري اسيد فوليک هستند؛ مانند مارچوبه، کلم، ذرت، نخود و اسفناج. غذاهاي ديگر مانند گندم و آب پرتقال نيز ممکن است با آن‌ها غني شوند. 
مکمل‌هاي روي: در برخي مطالعات توصيه به مصرف روزانه 15 تا 20 ميلي‌گرم ترکيب روي مي‌شود. البته روي در غلات، تخم‌مرغ، گوشت، و آردکامل وجود دارد. 
با مصرف مکمل‌هاي ويتامينA به اقتصاد خود ضرر وارد نکنيد. غذاهاي حاوي هويج، سبزيجات، کره، ماهي و گوشت سرشار از اين ويتامين هستند و نيازي به مصرف جداگانه وجود ندارد.

غذاهايي که باعث ناراحتي شيرخوار مي‌شود 
روزانه توصيه‌هاي زيادي از اطرافيان درباره غذاهاي مختلف و ممنوعيت آن در زمان بارداري مي‌شنويد؛ مانند مصرف شلغم، کرفس، شاهي، تره فرنگي و گل کلم که باعث ايجاد نفخ و تغيير مزه شير براي شيرخوار مي‌شود. يا به عنوان مثال بعضي از مردم اعتقاد دارند که سير باعث نفخ مي‌شود؛ اما به‌طور کلي قانون فراگيري درباره نوع غذاها نداريم. فرهنگ‌هاي مختلف مي‌تواند تفاوتي فاحش در نوع مصرف غذاها داشته باشند؛ يعني يک فرهنگ خاص مصرف غذايي خاص را نادرست مي‌داند، ولي فرهنگي ديگر آن را پسنديده براي شيرخوار اعلام مي‌کند. هر کودکي واکنشي متفاوت به مصرف غذا توسط مادرش نشان مي‌دهد. اگر مشاهده کرديد که کودکتان در يک روز ناراحت و آشفته است، سعي در به خاطر آوردن مصرف غذاهاي روز گذشته داشته باشيد و اگر غذايي را عامل آن مي‌دانيد، براي مدتي آن را از رژيم غذايي حذف کنيد. 

موادي که باعث افزايش شيردهي مي‌شوند 
مکمل‌هاي غذايي زيادي وجود دارند که توليد‌کنندگان آن مدعي‌اند که باعث افزايش شير مادر مي‌شوند. در واقع تأثير هيچ‌کدام از آن‌ها به اثبات نرسيده است و بيش‌تر اثر رواني دارد تا حقيقي. دقت کنيد بعضي از اين مکمل‌ها مقادير زيادي مواد قندي دارند. 
بعضي از افراد توصيه مي‌کنند که رازيانه و آبجو باعث افزايش شير و جعفري باعث کاهش آن مي‌شود که از نظر علمي به اثبات نرسيده است.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مصرف ,باعث ,شيردهي ,شيرخوار ,غذاهاي ,کالري ,دوران شيردهي ,باعث افزايش ,براي شيرخوار ,اثبات نرسيده ,توصيه مي‌کنند
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کهربا فان علی حمیدی مجله سرگرمستان Steel gas cylinder packaging sulfur dioxide Joel دانلود کتاب معرفي تکنولوژي هاي روز دنيا Jessica الکترو موتور ومات تک فاز ۳۰۰۰ دور روز نوشته‌های من